Chemie & Industrie

Eigen aan deze branche is het gebruik van minder courante materialen zowel voor dichtingen als voor platen. Hiervoor garandeert VGC-Services zeer korte levertijden.

Onze eigen werkplaats te Merksem is voorzien om ook platen uit zeer grote toestellen snel en vakkundig te behandelen. In onze baden kunnen platen tot 3,25 meter volledig ondergedompeld worden.

Het werken met aangepaste kledij/tools en het volgen van specifieke opleidingen noodzakelijk om on-site een klus te klaren houdt VGC-Services niet tegen. Om veilig te werken bij de klant en om de veiligheid van onze mensen te garanderen hebben al onze medewerkers een Vca-certificaat. Eind vorig jaar behaalden onze monteurs nog het attest “werken met onafhankelijke ademhalingsbescherming”.

Bij het uitvoeren van al onze werkzaamheden staat veiligheid en hygiëne bovenaan ons lijstje. We houden onze werkplek schoon en werken met milieuvriendelijke producten/technieken.

Warmtewisselaars zijn cruciale en dure onderdelen. Onze mensen komen u in uw fabriek helpen. Zo bent u er gerust in dat een echte professional snel zorg draagt voor uw platenwarmtewisselaars. Onze getrainde technici zullen in eerste instantie trachten de oorzaken van een lek of panne te detecteren en op te lossen. Met behulp van gespecialiseerd gereedschap, kennis en ervaring, dragen ze u de meest economische oplossing aan om uw platenwarmtewisselaars terug goed te doen functioneren.

Indien nodig verwijderen wij het hele apparaat voor renovatie en nemen we het mee naar onze faciliteiten in Merksem. Om u kosten te besparen demonteren we normaal gesproken de eenheid ter plekke, zodat we enkel et strikt noodzakelijke moeten transporteren. Dit hangt uiteraard af van de conditie, het gebruik en de leeftijd van het apparaat. Eenmaal terug in onze faciliteit, worden de platen (en frame indien nodig) gereviseerd op basis van onze strikte en deskundige processen.

Onze mensen hebben jarenlange kennis en ervaring over allerlei merken van plaatwarmtewisselaars. U kan er op vertrouwen dat met elk probleem van uw plaatwarmtewisselaars kunnen omgaan.

industrie-plaatwarmtewisselaars

Voeding, zuivel en brouwerijen

VGC-Services beschikt over een uitgebreide ervaring en kennis in het gebruik van platenwarmtewisselaars in de voedingsmiddelenindustrie.

UHT’s, pasteurs, indampers en koelers gebruikt in verschillende proces installaties zijn voor ons gekend terrein.

In deze sector is het gebruik van voedingsgeschikte materialen cruciaal, hygiëne en veiligheid spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom zijn al onze dichtingen “FDA-approved”.

Met meer dan 15 jaar ervaring in onderhoud & herstelling van plaatwarmtewissleaars voor de voedingsindustrie staan wij garant voor een totaalaanpak van de problemen bij onze klanten. Het verhelpen van pannes die uw productieproces blokkeren ligt ons nauw aan het hart.
Daarom trachten we onze klanten, wanneer mogelijk, steeds dezelfde dag nog te helpen.

Bij VGC Services kan u terecht voor het opsporen en herstellen van lekken in uw plaatwarmtewisselaars, alsook de volledige revisie ervan.

Ook stellen we graag met u een onderhoudsschema op in functie van de noden van uw productieapparaat en uw plaatwarmtewisselaars. Omdat dit op preventief onderhoud op maat van uw productiviteit resulteert.

bakkerij-plaatwarmtewisselaars

Hvac – Energie

Klimaatbeheersing, energie- en vooral hernieuwbare energie winnen dagelijks aan belangstelling. Een onvoorziene stilstand van de installatie betekent verlies. Snelheid is in deze sector dus héél belangrijk.

VGC-Services beschikt over ruime voorraden dichtingen en platen. Veel voorkomende platenwarmtewisselaars kunnen op die manier snel aangepakt worden.

Bij het uitvoeren van al onze werkzaamheden staat veiligheid en hygiëne bovenaan ons lijstje. We houden onze werkplek schoon en werken met milieuvriendelijke producten/technieken.

Zeker in klimaatbeheersing en de energiesector bent u permanent op zoek naar kostenbesparingen die er tegelijk toe bijdragen dat uw uitrusting aan de optimale efficiëntie draait.

Een van de manieren om uw operatie zo goed mogelijk te laten draaien en tegelijk flink wat kosten te besparen aan verplicht stille periodes is het goed onderhouden en reinigen van uw plaatwarmtewisselaars.

Ondanks het feit dat ze ontworpen zijn om indrukwekkende temperatuurveranderingen te verdragen, zullen zelfs de meest betrouwbare plaatwarmtewisselaars met de tijd verstopt of vuil raken en zelfs gaan roesten.

Gepland onderhoud kan het risico op onvoorziene herstellingen en/of downtime van uw productie sterk verminderen, wat u tijd, geld en kopzorgen bespaart.

HVAC-plaatwarmtewisselaars

Scheepvaart & Offshore

Platenwarmtewisselaars aan boord van schepen of op boorplatforms zijn een cruciaal onderdeel in de installatie. VGC-Services kent als geen ander de hoogdringendheid bij een opdracht in deze sector.

Zowel voor HT-LT koelers, oliekoelers, maar ook voor fresh-water generators hebben wij een groot aantal dichtingen en platen op voorraad.

Demontage en montage aan boord van schepen, het reviseren van koelers zowel in binnen- als buitenland is wat VGC-Services u biedt.

Snelheid en flexibiliteit, zodat u zo snel mogelijk weer verder kan!

Offshore support & onshore revisie faciliteiten

VGC Services heeft meer dan 15 jaar ervaring in platenwarmtewisselaars in de olie- en gasindustrie. Wij leveren complete dienstverlening voor onderhoud en revisie van  platenwarmtewisselaars service aan de olie-, gas en energiebranche.
Voor de meeste soorten platenwarmtewisselaars hebben we de onderdelen in huis. Demontage en hermontage voeren we op uw platform uit. Zo snel als nodig om u verder te laten werken.

Een greep uit onze merken

Wij zijn niet gebonden aan 1 enkel merk en dragen zorg voor alle grote merken plaatwarmtewisselaars.

Contacteer ons vandaag nog

Want u heeft nood aan maximale efficiëntie, minimale operationele kosten en ononderbroken productielijnen. VGC Service kan u helpen, op het vlak van plaatwarmtewisselaars, uw exploitatie te verbeteren. Zodat u snel en efficiënt kan blijven draaien.